Can Millet

Can Millet és la residència particular d’una nissaga de capitans de vaixells del Masnou, entre els quals es troba José Martí Casals. A finals del segle XIX la família encarrega la reforma de la casa a l’arquitecte Gaietà Buïgas i Monravà, autor també al Masnou de la Casa Benèfica i del monument a Colom de Barcelona.

Cal destacar la riquesa decorativa de la façana, especialment els motius florals i geomètrics que emmarquen les obertures, els esgrafiats de garlandes sota la cornisa i la balustrada calada, així com el petit pati enjardinat al davant.

El desenvolupament al municipi del comerç marítim, tant de cabotatge com transatlàntic, des del segle XVIII fins a principis del segle XX, va facilitar l’aparició d’un dels grups socials més rellevants al Masnou, el dels marins. Les fortunes aconseguides tant per mitjà d’aquest comerç, com les generades a les Amèriques, es va reflectir en la construcció de riques residències privades. És el cas d’altres cases de capitans masnovins com ca l’Indià –capità Gaietà Bertran– o cal Senyor –capità Félix Maristany-.

Actualment can Patatetes, com també es coneixia popularment, és una residencia particular.

Plaça de Catalunya, 12

Foto 1. Fotografia actual Can Millet. Núria Duran. Fons documental: Museu Municipal de Nàutica del Masnou.

Foto 2. Detall balconada. Núria Duran. Fons documental: Museu Municipal de Nàutica del Masnou.

Foto 3. Remat façana. Núria Duran. Fons documental: Museu Municipal de Nàutica del Masnou.

Foto 4. Motllura finestres. Núria Duran. Fons documental: Museu Municipal de Nàutica del Masnou.